4 goede redenen voor een groendak (behalve dat het leuk is)

1.Bij blij, jij blij (meer biodiversiteit en waterberging) 

Groene daken zijn paradijsjes voor bijen en andere insecten. Ook zijn ze een magneet voor vogels als het roodborstje en de merel.  Ze houden veel water vast. Dat zorgt voor minder riooloverstort en is dus goed voor onze waterkwaliteit. De plantjes nemen fijnstof en stikstof op waardoor de luchtkwaliteit verbetert Met jouw groene dak creëer je een stukje extra natuur in Nederland en draag je bij aan de biodiversiteit . 

2.Groen is koel (isolatie en verkoeling) 

Een groen dak ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, het zorgt ook voor wat isolatie.  Met een groen dak bespaar je dus zelfs energie. De sedumplantjes op je dak zorgen voor verkoeling. Het voorkomt dat jouw zwarte dakleer heet wordt en deze hitte afstoot naar de omgeving. Als veel mensen in jouw buurt een groen dak aanleggen, kan dit zo een paar graden schelen. En dat is geen overbodige met de steeds hetere zomers in ons land. 

3.Je kan het dak op (zelf aanleggen is makkelijk) 

Een groen dak aanleggen is heel gemakkelijk. Zeker met de lichtgewicht aanlegsets uit ons aanbod. Het pakket bestaat uit verschillende lagen, die kant en klaar in rollen worden afgeleverd. Rol ze uit volgens de instructies en klaar is je groene dak. Een gemiddeld groen dak heb je in ongeveer een uurtje aangelegd.  

Let op: het is belangrijk om te controleren of je dak sterk genoeg is en of het dakleer in goede staat is. Twijfel je? Neem dan contact op met Het Groene Loket. Durf je de aanleg zelf niet aan. Speel op safe en vraag Het Groene Loket om hulp en advies.   

4,Groene vingers niet nodig 

Ligt het groen erop? Dan is jouw werk (voor het grootste deel) klaar. Een groen dak kan zich prima zelf redden. Het dak houdt veel water vast, dus sproeien is niet nodig. Haal wel 2x per jaar het eventuele onkruid weg en gebruik de bijgeleverde conditioner voor wat extra voeding. 

In samenwerking met: