Hoe werkt het?

Naar het aanbod

De alles in één aanlegset  

De aan deze actie verbonden speciale lichtgewicht Alles in één aanlegset is geschikt voor eigen aanleg en nagenoeg alle type daken. Van platte en hellende tot golfplaatdaken. De complete set wordt geleverd op drie hanteerbare rollen + afwerkgrind, waardoor eigen aanleg op schuren of de uitbouw gemakkelijk wordt gemaakt. De set is opgebouwd uit 3 lagen: een drainage laag met wortelwerend vlies, het Greenroll 40 mm substraatrol en de voorbegroeide vegetatiemat met 10 soorten bloeiende sedums. Voor de afwerking wordt een rand grind langs het dak geplaatst. 

Voor deze actie hebben we gekozen voor deze lichtgewicht aanlegset, omdat het simpel en snel te leggen is en toepasbaar is op 90% van de daken. Wil je toch liever een andere variant met bijvoorbeeld meer bloemsoorten, overleg dan met Het Groene Loket wat de mogelijkheden zijn. Let wel op dat een zwaardere draagconstructie van je dak dan vaak noodzakelijk is. Je gaat  al snel naar een gewicht van 200 kg/m2 in plaats van 55 kg/m2. 

Zelf een groendak aanleggen 

Zeker wanneer je samen aan de slag gaat met de buren of je vrienden kun je een groen dak prima zelf aanleggen. Bekijk het instructieblad en of deze instructievideoDe set is geschikt voor de meeste type daken en voldoet aan de over het algemeen geldende subsidievoorwaardenHet Groene Loket voorziet je graag van persoonlijk advies. 

Aandachtspunten 

  • De conditie van je dakleer moet in goede staat zijn. 
  • Het dak kan een gewicht van 55 kg/m2 kan dragen (Deze aanlegset is geschikt voor 90% van de daken).
  • Blijft er meer dan 2 cm water op het dak staan, geef dit aan ons door. 
  • Groen bloeit door licht. Heb je een schaduwdak laat het dan weten. 
  • Bij verouderde daken (15+ jaar) adviseren wij een beschermfolie te gebruiken. 

Aanleg door een professional? 

Kies je toch liever voor aanleg via Het Groene Loket en de Groendakcoach. Dat kan vanaf 20m2 (eventueel gebundeld met de buren). Er wordt dan een basistarief van €24,- per/m2 incl. BTW. Dit is exclusief voor het verwijderen van grind en eventuele hijswerkzaamheden . Bij de aanleg zal altijd een dak controle voorafgaand plaatsvinden, hiervoor wordt een vergoeding van €59,- in rekening gebracht.

Naar het aanbod
In samenwerking met: