Contact

Via onderstaande gegevens kun je in contact komen met Natuur & Milieu of ’t Groene Loket. Een groot aantal vragen hebben we al beantwoord via de FAQ. Klik hier voor de FAQ. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.  

Voor vragen over je aanvraag, bestelling of technische vragen 

’t Groene Loket is als leverancier verbonden aan deze actie en verzorgt de verwerking van je aanvraag en kan je helpen bij de subsidieaanvraag of technische vragen. Je kan ze bereiken via 020 77 20 488 en via dakcoach@hetgroeneloket.nl

Voor vragen over de campagne 

Heb je vragen over de communicatie en campagne rondom ‘Het dak is altijd groener met de buren’ neem dan contact op via info@natuurenmilieu.nl.

  • Veelgestelde vragen

    • Is mijn dak geschikt?

      In ons voorstel maken wij gebruik van de lichtgewicht aanlegset. Dat maakt dat een combinatie met zonnepanelen op je dak al snel mogelijk is. Wil je het zeker weten of de combinatie op jouw dak mogelijk is. Vraag ons om advies en laat eventueel een dak controle uitvoeren á €59,-

    • Kan ik een groendak ook zelf leggen?

      Het aanleggen van een groendak is vrij gemakkelijk. Zeker wanneer je gebruik maakt van de speciaal daarvoor ontwikkelde aanlegsets en de geleverde aanleginstructie naslaat. De set bestaat uit drie lagen welke worden aangeleverd op hanteerbare rollen en gemakkelijk op maat te snijden zijn. Als afwerking plaats je een grindrand.

    • Draagt een groendak bij aan de problematiek rondom regenwater?

      Groene daken zijn opgebouwd uit 3 lagen. Een drainage laag om water af te voeren, een substraatlaag die o.a. wat buffert en het sedum. De laatste twee zuigen het regenwater op en zorgen voor een vertraagde afstoot naar het riool. Het riool kan de toenemende regenval niet meer aan waardoor het rioolstelsel overstroomt met alle nare gevolgen van dien. Meer groen boven en onder biedt de oplossing.

    • Kan mijn dak beschadigen?

      Nee. Een groendak heeft juist een beschermende functie. Zo voorkom je dat weersinvloeden als zon en hagel effect hebben op je dakleer. Zeker bij een nieuw dak zorgt een groendak voor een langere levensduur van zomaar 60 jaar.

    • Hoe draagt een groendak bij aan de biodiversiteit?

      Groen heeft natuurlijk altijd een positieve uitwerking op de biodiversiteit en fauna. Daarbij bloeien de ca. 10 soorten sedum in het dak tussen april en september. Dat geeft een geweldige gezicht met al die bezige bijtjes.

    • Mijn dak ligt in de schaduw, kan ik dan een groendak nemen?

      Ligt het dak in de schaduw dan is een groendak een uitdaging. Idealiter heeft een dak minimaal 1,5 uur zon per dag. Veel voorkomend probleem is mosvorming en gras. Dit vraag dus om meer onderhoud. Idealiter werken wij meer met wilde bloemen en substraat. Dat maakt het dak zwaarder ca. 110k/m2 verzadigd en zorgt voor versnelde afvoer van water.

    • Is een groendak onderhoudsvrij?

      Nee dat is het niet helemaal. Na aanleg in de zomer vraagt het dak om wat extra water om goed te kunnen wortelen. Dit geldt ook voor langdurig droge perioden. Sedum is een sterke rotsplant maar niet onsterfelijk. Wij adviseren 2x per jaar onkruid te verwijderen uit het dak en conditioner aan te brengen. Optioneel kun je een onderhoudscontract bij ons afnemen.

    • Hoe kan het verkoeling brengen?

      Een groendak bedekt het zwarte dakleer waardoor deze in de zomer relatief koel blijft. Zo voorkom je dat de hitte van het dak (soms wel 85 graden) je woning en de omgeving verwarmd. Door een groendak kan je woning tot 4 graden koeler blijven.

In samenwerking met: